Wie ben ik

Mijn naam is Diana en ik ben 45 jaar. Na het overlijden van mijn hond ben ik mij gaan verdiepen in voeding en entingen bij honden (en katten) en een schrikbarende wereld ging open voor mij. Veel informatie vanuit Amerika tot mij genomen en dat heeft mij veel wijsheid gebracht. Ik zag het als mijn taak om andere mensen te behoeden van de ellende die ik met mijn hond heb gehad. Ik had er toen geen vermoeden van hoe belangrijk gezonde voeding is en hoeveel ermee wordt gesjoemeld op de markt van dierenvoeding (overigens ook op de markt van voeding voor mensen). We worden bedonderd bij het leven en denken het vaak goed te doen, maar toch blijkt het vaak anders te zijn. Omdat we gewoon voor de gek worden gehouden.

Mijn hond heeft het niet gehaald, maar het heeft mij wel er toe aangezet om iets in deze wereld te willen betekenen, wat meer kennis te delen en mensen meer bewust te maken. Voor zichzelf maar ook voor hun trouwe viervoeter (of ander dier dat aanwezig is in het huishouden).
Ik ben in januari 2007 mijn eigen zaak begonnen met dierenvoeding en supplementen. Dit breidde al zeer snel uit naar homeopathische middelen en andere producten. Nooit gedacht dat er zo veel vraag naar was.

Tien jaar lang heb ik, vanuit deze zaak, met alle liefde de mensen meer kennis gegeven, over gezondheid, maar vooral over voeding. Dit groeide al snel uit naar meer, een stukje persoonlijk contact, een binding, een stukje van mezelf zat er in. Ik was in mijn element en de zaak groeide gestaag.

Toen kwam het moment dat ik besloot mijn zaak over te dragen, ik wilde op een andere plek opnieuw beginnen. Dit werd Pets-united.

Ook hierin zet ik weer iets unieks neer, iets van mezelf. Het voordeel is nu, dat ik alle opgedane ervaring en groei vanuit mijn vorige zaak, meeneem in de basis van dit concept. Hoeveel mensen worstelen met hun dier, hoeveel mensen komen niet verder via de reguliere weg, ik weet zoveel voorbeelden en heb al zoveel mensen mogen helpen. Kijken naar het hele dier, wat zijn de klachten, de symptomen, hoe zit het dier in zijn vel, hoe ziet het er aan de buitenkant uit, wat zijn de leefomstandigheden, wat is de geschiedenis, zijn er trauma’s geleden, wat is er nu aan de hand. Het gaat niet om één iets, maar om alles bij elkaar. Ieder dier is uniek en ik kijk naar en behandel het hele totaalplaatje, niet één iets. De kern, de bron, wat laat het lichaam of het gedrag zien, wat zijn de veranderingen, noem het maar op.

“Ieder dier is anders en heeft een andere geschiedenis, daarom kan je ook niet bij elk dier met dezelfde oplossing komen. Dat verdient de nodige aandacht (en ervaring).”

Dit werk heb ik altijd gedaan en ben daar enorm in gegroeid, heel veel praktijkervaring opgedaan en mijn kennis is daarbij flink uitgebreid. Mensen die vastlopen bij de dierenarts komen bij mij uit en ik kan ze vooruit helpen, het dier een stukje bevrijding geven of een volledig herstel, het ligt er maar net aan wat er aan de hand is. Een dier met nierfalen kan nog (een aantal) jaren leven met de juiste begeleiding, maar helemaal herstellen zal het helaas (bijna) nooit.

Allergieproblemen, darmproblemen, angsten, stress, leefomstandigheden, huidproblemen, diabetes, kanker, trauma’s, er zijn vele voorbeelden.

“Ik geef advies over de juiste voeding, een stukje coaching of gerichte hulp, voedingssupplementen, bloemenremedies en andere helende producten, zoals remedies van edelstenen en meer. Alles afgestemd op het dier. Maar ook alleen voor hulp en begeleiding kun je bij mij terecht.”

Mogelijkheden genoeg, neem gerust contact op, vragen staat vrij!

Zelf heb ik het mooie gezelschap van mijn 2 honden Benji en Leyla en mijn 2 geweldige knuffelkaters Jack en Dimple (Maine coons), maar ik weet zeker dat het aantal dieren in de toekomst wel uitbreiden zal. En ik heb een hele speciale band en connectie met paarden. Maar uiteraard voel ik mij verbonden met alle dieren!
Ieder dier is uniek, de opgedane kennis vanuit de studies en boeken is fijn, maar niets is een betere leerschool dan de praktijk en ik ben heel blij dat deze kennis nog steeds uitbreidt.

Eén dag per week werk ik als vrijwilliger bij de dierenbescherming. Als assistent van de dierenarts. Ik help bij alle voorkomende werkzaamheden. Een mooi, bijzonder en vooral leerzaam proces. Het betekend heel veel voor mij dat ik een steentje kan bijdragen voor het herstel, geluk en de liefde voor dieren.

Ik ben dankbaar voor al het mooie werk wat ik doe en ontmoet je graag!

Harte- groet, Diana