Werkwijze

Zoals ik al aangaf, kijk ik niet naar het dier op zich of alleen de symptomen, maar naar alles wat er met het dier te maken heeft. Hoe het leeft, waar het geboren is, de familie, het gezin, broers en zusjes, vader en moeder, de mensen waar het dier mee leeft. Is het al eerder ziek geweest, de geschiedenis, waar heeft het nu last van, maar wel met het hele verhaal er omheen.

“De symptomen zeggen niks, het geeft iets aan, dat er in het lichaam iets niet in orde is, maar vaak zit het probleem niet waar het symptoom zit, maar kan heel ergens anders in het lichaam zijn. In een orgaan, maar kan ook vanuit stress of eerdere ziekte ontstaan zijn.”

Als een probleem voorheen niet goed behandeld is geweest, kan het door blijven sluimeren, zich verder opbouwen en verspreid het zich steeds meer. Een probleem dat er eerst was, kan even lijken weg te zijn, maar kan zo op een andere plek weer tevoorschijn komen en dan lijkt het een heel nieuw probleem te zijn, terwijl het gewoon gelinkt is met elkaar.

Alles dient meegenomen te worden in het behandelplan. Wordt er maar iets over het hoofd gezien, kan het al betekenen dat de heling niet plaatsvind, of veel langer gaat duren.

In het gesprek ben ik afhankelijk van wat de verzorger met mij deelt, maar uiteraard stel ik ook de juiste vragen, om meer informatie los te kunnen krijgen. Alles staat of valt echter bij de welwillendheid van de klant, hoe meer er wordt gedeeld, hoe meer ik er mee kan! Beter teveel informatie, dan dat er iets niet naar voren komt, wat misschien wel cruciaal kan zijn!

“Het hele leuke van dit werk is, dat ik het dier mag helpen, maar uiteraard daarmee ook het baasje en dat er een samenwerking ontstaat. Dit persoonlijke contact en de betrokkenheid ervan, zijn mijn sterke kanten.
Ik doe niet zomaar iets en ga niet uit van alleen maar de feiten. Ik neem er ook een stukje van mezelf in mee, alle ervaring die ik heb opgedaan, alle kennis, maar vooral ook een heel groot vertrouwen op mijn eigen gevoel. En die heeft al heel vaak bewezen, dat het soms heel apart lijkt wat ik doe, maar dat het wel de juiste weg was en nog steeds is.”

En dat is wel iets waar ik voor sta. Het is jouw dier, maar zolang wij het samen aangaan, is er heel veel mogelijk! Ik heb al heel veel dieren mogen helpen, waarvan het baasje via de reguliere weg niet verder kwam of al heel lang bezig was. Met mijn hulp en inzicht, via een andere kijk en via een andere weg, tot een heel mooi resultaat gekomen.

Heb je hulp nodig (bij een probleem), neem gerust contact op, ik help je graag.
Uiteraard ben je ook van harte welkom als je enkel een product of een supplement of iets dergelijks nodig hebt!

Hartelijke groet, Diana