Werkwijze

Een probleem dient ten alle tijden vanuit de binnenkant aangepakt te worden, maar uiteraard telt de buitenkant ook mee. Het gaat om het totale plaatje, een aanpak vanuit binnen naar buiten toe pakt het geheel aan en dat is waar het om draait.

Het lichaam laat zien dat er iets niet klopt, dat het lichaam (of beter gezegd, het dier), uit balans is.
Pak je alleen de symptomen aan (wat heel vaak in de reguliere geneeskunde gebeurd), dan maak je het zelfs vaak nog erger. Dit, omdat de kern, de bron, van het probleem, genegeerd wordt. Als het lichaam signalen geeft, dan is het heel erg belangrijk om te gaan kijken naar het totaalconcept

In veel gevallen zit het probleem ergens anders en past het lichaam zich aan, waardoor het lijkt alsof de boosdoener op die plek zit, wat dus helemaal niet zo hoeft te zijn. Vaak is het dier ziek, hebben de afvalstoffen zich opgestapeld in het lichaam en komen er op de zwakke plek uit, dit hoeft niet te betekenen dat daar ook de oorzaak zit!

Veel te vaak wordt er alleen maar naar één plek gekeken, terwijl het hele dier meetelt. Zowel het hele lichaam als wat er zich van binnen afspeelt. Het dier heeft niet met het denken te maken, zoals de mens wel heeft, maar er kan wel iets (of meerdere dingen) gebeurd zijn, waardoor het dier van slag is.

Een korte gebeurtenis met een reactie daarop, of bijvoorbeeld een diepliggend trauma.

Wat al jaren in het dier aanwezig is en elke keer weer aangewakkerd (of erger gemaakt) wordt, omdat het dier weer met een soortgelijke situatie in aanraking komt (ook al zijn het andere omstandigheden), iets daarin kan altijd linken naar de angst die in het dier al aanwezig is).

Daarom is het heel belangrijk om naar het hele dier te kijken, want vaak wordt er niet beseft, dat wat lang geleden of recent gebeurd is, het effect kan vernietigend zijn.

Langdurige stress, een slechte start, onjuiste voeding, een leefomgeving die niet bij het dier past, noem het maar op, er zijn zoveel verschillende oorzaken die er (vaak langzaam aan of heel stiekem en onbewust) insluipen en hebben de mensen er helemaal geen erg in.

Juist de problemen die aan de oppervlakte broeien maken ons attent op de stoornis of disbalans in het lichaam of in het wezen (het hele zijn van het dier).
Een gezond dier straalt dat uit, je ziet het aan de vacht, maar ook zeker aan het gedrag.
Het gedrag is even belangrijk.

Een dier dat misschien raar lijkt te doen, kan dat wel met een reden doen.

Misschien probeert hij wel iets duidelijk te maken of de aandacht te trekken. Van oorsprong losten dieren dat zelf op, als zij niet lekker in hun vel zaten, zochten zij bepaalde kruiden op. Zij zorgden zelf voor het aanvullen van tekorten of het minderen van overdaad. Zij luisterden naar hun lichaam en de taal en signalen ervan. Zo gaat het nog steeds met in het wild levende dieren.

Onze dieren leven echter in onze maatschappij en kunnen daarom de dingen niet meer zelf oplossen. Bij gebrek aan onze zorg, of wij er nou iets aan kunnen doen of niet, laten zij toch op een bepaalde manier merken, dat er iets niet helemaal goed gaat en dat zij dat graag opgelost willen hebben. Wij zitten tenslotte ook graag lekker in ons vel, zo werkt het ook voor de dieren!

Een goede weerstand, fit, energie, zin en blij zijn, het geldt voor ons allemaal!

Bij mij kun je terecht voor advies over gezonde voeding. Hulp, begeleiding, coaching, waarbij het probleem de nodig aandacht krijgt met uiteraard de oplossing daarbij.

Een lichaam dat overbelast is door ziekte, heeft de juiste ondersteuning nodig, zodat het zelf weer herstellen kan, een lichaam is daartoe in staat, zolang het maar op de juiste manier gebeurd, door middel van de juiste aanvullende producten, maar ook een stukje besef hoe het anders kan.

Je bent van harte welkom, neem gerust contact op als je meer wilt weten.

Zoals ik al aangaf, kijk ik niet naar het dier op zich of alleen de symptomen, maar naar alles wat er met het dier te maken heeft. Hoe het leeft, waar het geboren is, de familie, het gezin, broers en zusjes, vader en moeder, de mensen waar het dier mee leeft. Is het al eerder ziek geweest, de geschiedenis, waar heeft het nu last van, maar wel met het hele verhaal er omheen.

“De symptomen zeggen niks, het geeft iets aan, dat er in het lichaam iets niet in orde is, maar vaak zit het probleem niet waar het symptoom zit, maar kan heel ergens anders in het lichaam zijn. In een orgaan, maar kan ook vanuit stress of eerdere ziekte ontstaan zijn.”

Als een probleem voorheen niet goed behandeld is geweest, kan het door blijven sluimeren, zich verder opbouwen en verspreid het zich steeds meer. Een probleem dat er eerst was, kan even lijken weg te zijn, maar kan zo op een andere plek weer tevoorschijn komen en dan lijkt het een heel nieuw probleem te zijn, terwijl het gewoon gelinkt is met elkaar.

Alles dient meegenomen te worden in het behandelplan. Wordt er maar iets over het hoofd gezien, kan het al betekenen dat de heling niet plaatsvind, of veel langer gaat duren.

In het gesprek ben ik afhankelijk van wat de verzorger met mij deelt, maar uiteraard stel ik ook de juiste vragen, om meer informatie los te kunnen krijgen. Alles staat of valt echter bij de welwillendheid van de klant, hoe meer er wordt gedeeld, hoe meer ik er mee kan! Beter teveel informatie, dan dat er iets niet naar voren komt, wat misschien wel cruciaal kan zijn!

“Het hele leuke van dit werk is, dat ik het dier mag helpen, maar uiteraard daarmee ook het baasje en dat er een samenwerking ontstaat. Dit persoonlijke contact en de betrokkenheid ervan, zijn mijn sterke kanten.
Ik doe niet zomaar iets en ga niet uit van alleen maar de feiten. Ik neem er ook een stukje van mezelf in mee, alle ervaring die ik heb opgedaan, alle kennis, maar vooral ook een heel groot vertrouwen op mijn eigen gevoel. En die heeft al heel vaak bewezen, dat het soms heel apart lijkt wat ik doe, maar dat het wel de juiste weg was en nog steeds is.”

En dat is wel iets waar ik voor sta. Het is jouw dier, maar zolang wij het samen aangaan, is er heel veel mogelijk! Ik heb al heel veel dieren mogen helpen, waarvan het baasje via de reguliere weg niet verder kwam of al heel lang bezig was. Met mijn hulp en inzicht, via een andere kijk en via een andere weg, tot een heel mooi resultaat gekomen.

Heb je hulp nodig (bij een probleem), neem gerust contact op, ik help je graag.
Uiteraard ben je ook van harte welkom als je enkel een product of een supplement of iets dergelijks nodig hebt!

Hartelijke groet, Diana