Het lichaam geeft de waarschuwingssignalen

Hoe vaak kom ik mensen of dieren tegen in mijn Praktijk, waarbij er volledig voorbij wordt gegaan aan de signalen van het lichaam die worden gegeven.

Het lichaam zit heel vernuftig in elkaar en is niet zomaar iets. Niet iets wat we hebben gekregen en het daar maar mee hebben te doen.
Het lichaam is heel duidelijk in zijn taal, dit geldt zowel voor mens en dier. Alleen vaak zien de mensen het niet. Als een persoon het al bij zichzelf niet oppikt, hoe kan de taal van het dierlijk lichaam dan worden begrepen?

Ik werk vanuit mijn Praktijk (de Fluistering in jou) met mens en dier.
Pets-united is onderdeel hiervan. Door de jaren heen is mijn ervaring met zowel mensen en dieren zo uitgebreid en er zijn zoveel overeenkomsten en zo vaak aan elkaar gelinkt, dat het vanzelf zo gegroeid is. En niks zo mooi, dan werken met beiden!

Als er symptomen zijn, dan staan die niet op zich. Je kunt de symptomen ondersteunen (soms is dat zelfs nodig via de reguliere weg), maar de bron zit op een andere plek. En heel vaak komt die voort vanuit emoties.

Ja een dier heeft ook emoties! Die uiten zich wel op een andere manier dan bij mensen. Bij een dier zit het hoofd er niet tussen. Als een mens iets heeft meegemaakt, dan blijft dat voornamelijk in het hoofd hangen. De angst wordt omgezet in controle, het hoofd wil constant in controle zijn. Ook kan er paniek en vluchtgedrag uit ontstaan. Dit kan ook bij dieren.

Een groot voordeel is dat de dieren niet met het hoofd te maken hebben. Daardoor zijn zij zuiverder in het helen van hun trauma’s. Instinctief kan een dier handelen vanuit een pijn die het eerder heeft ervaren. Vluchten, bijten, grommen, in zich zelf keren, de aanval ingaan of heel hard wegrennen. Heel erg druk zijn. Niet luisteren.

Maar tegelijkertijd nestelen traumatische ervaringen zich ook in het dier.
Deze worden opgeslagen in hun systeem en op bepaalde momenten, vooral die momenten die lijken op dat wat ervaren was, zorgen ervoor dat die prikkel van binnen sterker wordt. Elke keer sterker en het bouwt op. Zelfs als een dier in een omgeving zou leven, waar het niks ervaart, kan het systeem toch steeds sterker verankerd worden in het meegedragen probleem.
Het lichaam draagt als ware een pijn mee die niet gezien wordt, die ook niet te zien is als lichamelijk probleem, maar er wel op een bepaalde manier uitkomt. Ofwel in gedrag, ofwel in lichamelijke klachten (symptomen), ofwel beide tegelijk of in ieder geval met elkaar gecombineerd.

Als alleen maar het lichaam behandeld of ondersteund wordt, dan negeer je een hele belangrijke kern. Juist daar waar de trauma’s of eerdere ervaringen zitten genesteld, daar zit het probleem en daar zit ook de oplossing van de hele disbalans in het dier (of de mens).

Vanuit mijn werkwijze pak ik beide aan en dat is vaak wel een (iets) langere weg, maar daarmee haal je ook echt de oorsprong weg. En daarmee kom je tot een echte en niet een tijdelijke snelle onderdrukking, zoals regulier (maar ook alternatief) zo vaak onnodig gebeurd.

Niet voor niets dat ik vele dieren tref in mijn Praktijk die al zoveel met problemen zitten en waarvan de verzorgers al vele trajecten zijn gegaan, dan uiteindelijk bij mij terecht komen en tot opluchting geroerd zijn, omdat er eindelijk resultaat te zien is. Hoe mooi is dat!

Kijk naar het hele dier en vooral de oorsprong, de leefomgeving, de mensen in hun leven en de genen en je bent al een heel eind op weg.

Negeer nooit de taal van het lichaam. Het lichaam geeft aan dat er ergens iets niet in orde is, niet goed gaat. Er kan al iets mis zijn, maar het kan ook een waarschuwingssignaal zijn. Helaas zien veel mensen dat pas te laat, dan is het probleem inmiddels al ver(der) gevorderd. Toch is er dan ook wat aan te doen (in de meeste gevallen), maar duurt de weg van genezing ook langer.

Mensen zijn erg gericht op houvast, iets wat ze vast kunnen grijpen. Dus als er een conclusie wordt getrokken dat een dier iets lichamelijks mankeert dan storten zij zich daar nog liever op dan verder durven te kijken.

Ik probeer te laten zien, waar de diepere kern zit. Dus zelfs als je al mooi op weg bent en al hulp hebt voor je dier, kan ik ook juist die aanvulling bieden, om dat gebied aan te pakken waar zoveel mensen en hulpverleners moeite mee hebben. Het emotionele, het energetische en het spirituele gebied. Diepgaand tot op cellen en dieper niveau. Het behandeld het hele dier, inwendig maar ook alles wat  het daarbuiten omvat. (Een lichaam bestaat niet alleen uit het inwendig lichaam, maar ook uit de energetische lagen er omheen en die zijn minstens zo belangrijk!).

Meer info of hulp bij jouw dier nodig? Neem gerust contact op.
Ik werk vanuit  de Praktijk maar ook op locatie.
Woon je niet in de buurt, werk ik ook (even effectief) op afstand.

Hartelijke groet, Diana.