Een voetstap tegelijk

In het leven willen we vaak te snel gaan. De hele maatschappij draait om snel, vlug, doen en gaan. Rust komt steeds minder voor en de dieren hebben daar in mee te gaan.

Stress, werken, hobby’s, contacten, social media, er is zoveel op te noemen, waar de mensen allemaal in opgaan.

Waar is de tijd gebleven, dat er mensen buiten rondlopen, die ook daadwerkelijk kunnen genieten van alles wat ze om zich heen zien. Een heerlijke boswandeling, samenzijn, de prachtige natuur, je hond die om je heen springt en zo blij is.

Ik loop rond en zie steeds meer mensen vastgeplakt zitten aan hun telefoon. Alsof er geen andere wereld meer is. Hun wereld wordt steeds kleiner en hun beleving steeds minder. Zintuigen en ledematen worden niet meer geprikkeld. Alles “sterft af”, gaat steeds minder functioneren. We leven steeds oppervlakkiger.

Veel mensen vinden het gek dat de dieren het tegenwoordig ook zo moeilijk hebben. Ze hebben het immers toch makkelijk. Ze worden verzorgd en hebben een gespreid bed. Dat is wat er wordt gezegd. Of gedacht.

Dieren zijn gevoelige wezens. En pikken veel meer op dan er wordt beseft.

Ze functioneren op een natuurlijke manier. Ook al wordt die steeds lastiger voor hun. Tenslotte leven zij in onze hectische cultuur!

Als een dier niet zichzelf kan zijn en constant mee moet in de onrust van deze maatschappij, leeft het net als de mens lijnrecht in tegen de eigen natuur. Hoe kan een hond (of een ander dier) duidelijk maken dat het niet lekker in zijn vel zit?
Dat hij ook toe is aan rust en regelmaat? Dat hij ook graag contact wil met zijn eigenaar. En niet alleen een rondje uit om te poepen en de rest van de dag in zijn mand en het baasje rent rond en leeft zijn (of haar) eigen leven. Geen contact dus, in elk opzicht.

Een hond is een roedeldier (andere dieren hebben er ook behoefte aan), wil graag rondrennen, snuffelen en spelen. Beweging (voor ons ook erg belangrijk!).

Als een dier geen dier kan zijn en bijna omgevormd wordt tot mens, is het logisch dat er steeds minder goed gaat. Dat de dieren meegaan in de ziektes van de welvaart, die de mensen ook treffen.

Ziek zijn is het niet. De enige ziekte die bestaat, is de disbalans. Het niet meer in contact staan met de eigen natuur (de oorsprong die het individu eigenlijk is).
Als je niet leeft volgens je eigen natuur, dan groeien dingen scheef en ontstaan er gezondheidsproblemen (het lichaam geeft signalen dat er iets niet in orde is). Niet lekker in je vel, je gemoedstoestand, zie je aan de buitenkant ook tevoorschijn komen. Je kunt niet genieten, voelt je moe of komt jezelf elke keer tegen.

Zo werkt het ook voor een dier!

Laat een dier dier zijn en er is niks aan de hand. Ik kom steeds vaker dieren tegen (in of buiten mijn Praktijk) en zie dat ze het zo moeilijk hebben. Om te voldoen aan deze maatschappij. Net als bij de mensen zijn er steeds meer gevoelige dieren. Zij pikken ook alle onrust op! Hebben ze geen uitlaatklep, bouwen ze alles op in het lichaam. En het gedrag veranderd daardoor ook.

Het is mijn missie om mensen duidelijk te maken, dat dieren met een reden in ons leven zijn. Ze zijn er niet zomaar en niet enkel omdat wij ze uitgekozen hebben. Ze spelen een belangrijke rol in onze maatschappij.
Ze laten ons van alles zien. De puurheid, het instinct, het voelen, het zijn. Alles aan het eigen ego (het hoofd) en wie we geworden zijn (door ervaringen) voorbij.

Ik kom zoveel mooie dieren tegen, die prachtig communiceren. Als ik een reading met ze doe of ze een healing geef, zijn zij mij zo dankbaar en voel ik mij zo tevreden.
Het dier meer rust en het baasje meer duidelijkheid en uiteraard probeer ik te vertellen wat er anders mag. In het belang van beiden.

En wat een mooie reacties krijg ik terug!

Met een reading kom ik bij de dieren binnen op een gebied waar anderen dat niet kunnen. Ik werk niet vanuit mijn ogen, dat wat ik zie, maar enkel vanuit de informatie die automatisch door mij heen begint te stromen. En dat schrijf ik op papier.
In een document ontvang je de bevindingen en hier heb je je hele leven iets aan. Er zit zoveel informatie in, voor nu, maar ook voor later. Je leest het keer op keer en elke keer ontvang je andere informatie, het zit zo vernuftig in elkaar!

Heb jij een dier, wat bepaalde symptomen laat zien? Kan jij bepaalde dingen niet plaatsen? Heb je al de nodige dingen geprobeerd en wil het maar niet lukken? De duidelijkheid of oplossing blijft achterwege.

Via deze weg, de weg die ik bewandel, kom ik tot de kern. Je kunt zelf ook vragen stellen en ik neem ze mee in de reading. Je hebt daarna antwoorden en oplossingen. Het is zo’n mooi proces!

  • In deze snelle maatschappij wil iedereen vlug resultaat zien.
  • Dat is symptoombestrijding.
  • Het lichaam verteld zoveel meer.
  • Dat verhaal zet ik op papier.
  • Daar zit de echte oplossing in.
  • Een oplossing tot in de kern. De oorsprong.
  • Een langzamere en subtielere weg. Maar wel een definitieve!

Heb jij een dier met problemen. Wacht niet langer en neem vrijblijvend contact op.
Ik werk op afstand, je hoeft dus niet in de buurt te wonen. Een groot voordeel.
Ook geen stress voor jouw dier (door een vreemde omgeving). Heerlijk thuis en in rust.

Ook kom ik op locatie.

Wil je meer informatie of overleggen wat de beste oplossing voor jouw dier is?
Neem vooral contact op en we vinden de oplossing!

Ik hoor graag van je en wens je een hele mooie dag toe. Ook voor jouw dier(en).

Hartelijke groet, Diana

Het lichaam geeft de waarschuwingssignalen

Hoe vaak kom ik mensen of dieren tegen in mijn Praktijk, waarbij er volledig voorbij wordt gegaan aan de signalen van het lichaam die worden gegeven.

Het lichaam zit heel vernuftig in elkaar en is niet zomaar iets. Niet iets wat we hebben gekregen en het daar maar mee hebben te doen.
Het lichaam is heel duidelijk in zijn taal, dit geldt zowel voor mens en dier. Alleen vaak zien de mensen het niet. Als een persoon het al bij zichzelf niet oppikt, hoe kan de taal van het dierlijk lichaam dan worden begrepen?

Ik werk vanuit mijn Praktijk (Aurora in Contact with Life) met mens en dier.
Pets-united is onderdeel hiervan. Door de jaren heen is mijn ervaring met zowel mensen en dieren zo uitgebreid en er zijn zoveel overeenkomsten en zo vaak aan elkaar gelinkt, dat het vanzelf zo gegroeid is. En niks zo mooi, dan werken met beiden!

Als er symptomen zijn, dan staan die niet op zich. Je kunt de symptomen ondersteunen (soms is dat zelfs nodig via de reguliere weg), maar de bron zit op een andere plek. En heel vaak komt die voort vanuit emoties.

Ja een dier heeft ook emoties! Die uiten zich wel op een andere manier dan bij mensen. Bij een dier zit het hoofd er niet tussen. Als een mens iets heeft meegemaakt, dan blijft dat voornamelijk in het hoofd hangen. De angst wordt omgezet in controle, het hoofd wil constant in controle zijn. Ook kan er paniek en vluchtgedrag uit ontstaan. Dit kan ook bij dieren.

Een groot voordeel is dat de dieren niet met het hoofd te maken hebben. Daardoor zijn zij zuiverder in het helen van hun trauma’s. Instinctief kan een dier handelen vanuit een pijn die het eerder heeft ervaren. Vluchten, bijten, grommen, in zich zelf keren, de aanval ingaan of heel hard wegrennen. Heel erg druk zijn. Niet luisteren.

Maar tegelijkertijd nestelen traumatische ervaringen zich ook in het dier.
Deze worden opgeslagen in hun systeem en op bepaalde momenten, vooral die momenten die lijken op dat wat ervaren was, zorgen ervoor dat die prikkel van binnen sterker wordt. Elke keer sterker en het bouwt op. Zelfs als een dier in een omgeving zou leven, waar het niks ervaart, kan het systeem toch steeds sterker verankerd worden in het meegedragen probleem.
Het lichaam draagt als ware een pijn mee die niet gezien wordt, die ook niet te zien is als lichamelijk probleem, maar er wel op een bepaalde manier uitkomt. Ofwel in gedrag, ofwel in lichamelijke klachten (symptomen), ofwel beide tegelijk of in ieder geval met elkaar gecombineerd.

Als alleen maar het lichaam behandeld of ondersteund wordt, dan negeer je een hele belangrijke kern. Juist daar waar de trauma’s of eerdere ervaringen zitten genesteld, daar zit het probleem en daar zit ook de oplossing van de hele disbalans in het dier (of de mens).

Vanuit mijn werkwijze pak ik beide aan en dat is vaak wel een (iets) langere weg, maar daarmee haal je ook echt de oorsprong weg. En daarmee kom je tot een echte en niet een tijdelijke snelle onderdrukking, zoals regulier (maar ook alternatief) zo vaak onnodig gebeurd.

Niet voor niets dat ik vele dieren tref in mijn Praktijk die al zoveel met problemen zitten en waarvan de verzorgers al vele trajecten zijn gegaan, dan uiteindelijk bij mij terecht komen en tot opluchting geroerd zijn, omdat er eindelijk resultaat te zien is. Hoe mooi is dat!

Kijk naar het hele dier en vooral de oorsprong, de leefomgeving, de mensen in hun leven en de genen en je bent al een heel eind op weg.

Negeer nooit de taal van het lichaam. Het lichaam geeft aan dat er ergens iets niet in orde is, niet goed gaat. Er kan al iets mis zijn, maar het kan ook een waarschuwingssignaal zijn. Helaas zien veel mensen dat pas te laat, dan is het probleem inmiddels al ver(der) gevorderd. Toch is er dan ook wat aan te doen (in de meeste gevallen), maar duurt de weg van genezing ook langer.

Mensen zijn erg gericht op houvast, iets wat ze vast kunnen grijpen. Dus als er een conclusie wordt getrokken dat een dier iets lichamelijks mankeert dan storten zij zich daar nog liever op dan verder durven te kijken.

Ik probeer te laten zien, waar de diepere kern zit. Dus zelfs als je al mooi op weg bent en al hulp hebt voor je dier, kan ik ook juist die aanvulling bieden, om dat gebied aan te pakken waar zoveel mensen en hulpverleners moeite mee hebben. Het emotionele, het energetische en het spirituele gebied. Diepgaand tot op cellen en dieper niveau. Het behandeld het hele dier, inwendig maar ook alles wat  het daarbuiten omvat. (Een lichaam bestaat niet alleen uit het inwendig lichaam, maar ook uit de energetische lagen er omheen en die zijn minstens zo belangrijk!).

Meer info of hulp bij jouw dier nodig? Neem gerust contact op.
Ik werk vanuit  de Praktijk maar ook op locatie.
Woon je niet in de buurt, werk ik ook (even effectief) op afstand.

Hartelijke groet, Diana.

Geëxpandeerde of geperste brok

CatLovers Gold

Wat is het verschil tussen een geëxpandeerde brok en een geperste brok?

Een geëxpandeerde brok wordt hoger verhit dan een geperste brok, dat betekend dat de voedingsstoffen in een geperste brok beter behouden blijven.
Een geëxpandeerde brok is krokant en bevat meer lucht. Een half pond van deze brok of een half pond van een geperste brok is wel degelijk een groot verschil. De vergissing wordt nog wel eens begaan door een dier meer te geven omdat de hoeveelheid van een geperste brok gewoon heel erg weinig lijkt. Echter is een geperste brok gewoon zwaarder en massiever, dus bevat meer massa voor minder volume.

Een geperste brok heeft altijd wat granen nodig om het te kunnen produceren, dat is het nadeel van een geperste brok.

Een geperste brok is wat massiever, wat zwaarder, een compactere brok, dit betekend dat het wat zwaarder op de maag kan vallen, maar heeft daarnaast het grote voordeel dat het boven in de maag verteerd wordt en daardoor is het heel goed met vlees te combineren.
Dit betekend niet dat het met een geëxpandeerde brok niet kan, het ligt er maar net aan wat voor ingrediënten de brok bevatten.
Zo verkoop ik zelf DogLovers Gold en daar ook de kattenvariant van, dit is een geëxpandeerde brok, maar zo makkelijk verteerbaar en valt zo makkelijk uit elkaar in de maag, dat deze brok in de praktijk ook heel goed te combineren blijkt met vlees. Daarom kan er ook nooit gezegd worden wat het beste is, de praktijk wijst het uit en elk dier kan anders reageren op een (combinatie) van voeding.

Carnis geperste brokken

Een geperste brok heeft meestal de vorm van paardenbiks, maar er is ook het merk Carnis. Deze heeft gewoon een mooie ronde brok, dit wordt over het algemeen lekkerder gevonden door katten (dit zijn erg kieskeurige eters, alles wat anders ruikt of anders als vorm heeft wordt vaak bij voorbaat al afgekeurd en niet eens een hap van gegeten).
Daarnaast heeft Carnis in tegenstelling tot andere merken geperste brokken, een veel hoger vleespercentage en zitten de slechte granen er niet in, zoals tarwe en gerst, die vaak wel voor dit (en ander) voer gebruikt worden.

Welke soort nu beter of gezonder is, daar kan ik (en niemand) een oordeel over vellen. Voor het ene dier kan het ene voer veel beter werken en voor het andere dier het andere voer.
Bij honden weet ik vanuit ervaring met het werken vanuit beide soorten voer, dat een geperste brok nog wel eens wat zwaarder wil vallen waardoor er eerder overgegeven wordt en dat er over het algemeen wat meer ontlasting wordt geproduceerd, omdat een geperste brok meestal toch wat meer granen bevat (mits daar tegenover een hoogwaardige geëxpandeerde brok staat).

https://www.pets-united.com/dogloversgold
DogLovers Gold

Voor elk voer is wat te zeggen, het gaat er om, waar reageert het dier het beste op en daar kom je alleen maar achter als het voer wordt uitgeprobeerd.

Voor meer informatie over het belang van gezonde voeding, zie de pagina gezondheid.
en het filmpje dat ik hierover heb gemaakt op mijn YouTube kanaal : https://www.youtube.com/watch?v=8OxDPGw1ryU&t=12s

Heb je nog vragen over dit onderwerp, laat het gerust weten, ik help je graag verder.

Hartelijke groet, Diana